PSVision

Ремонт на мобилни телефони Компютри Видеонаблюдение

Видеонаблюдение

Видеонаблюдението е процес, който се осъществява с помощта на оптично-електронни устройства, предназначени за визуален контрол или автоматичен анализ на изображения (автоматично разпознаване на лица, регистрационни номера).

Една типична система за видеонаблюдение, предназначена за домашна употреба, включва в себе си видеокамера, свързана чрез кабел или безжично към домашна локална мрежа. Към комплекта също така влиза и софтуер за дистанционно наблюдение, видеозапис и управление на записаното съдържание. Връзката се изгражда на база на една или няколко IP-камери.

Предаването на видео сигнала по мрежата изисква съществена широчина на канала за предаване и поради тази причина, с цел компресиране, в системите за видеонаблюдение се използва кодирана информация. По-рано, за изграждане на мрежата са се използвали специализирани устройства за кодиране на предаваните данни. Сега енкодерите се вграждат непосредствено в самите IP-камери.
Система за видеонаблюдение
Система за видеонаблюдение – това е програмно-апаратен комплекс (видеокамери, обективи, монитори, регистратори и др. хардуер), предназначен за организация на видеоконтрол както на локални, така и на териториално-разпределени обекти. Към функции на видеонаблюдение се отнася не само защита от престъпници, но и наблюдение за служителите, посетителите в офиса, на склада или в магазина, контрол на дейност в помещение.
Така, система за видеонаблюдение осигурява:
  • визуален контрол на ситуацията на охраняемия обект – предоставяне на информация на пост за наблюдение в режим на реално време;
  • организация на непрекъсната видеозапис на видеонаблюдението върху дигитален видеорегистратор, което позволява документално да се потвърди факт на нарушение;
  • изпълнение на функциите на охранителна аларма чрез детектори за движение на видеокамери или външни * охранни датчици и информиране на оператора на системата за възникване на тревога в контролираната зона.
Трябват Ви камери? Търсите кой да Ви изгради цялостна система за видеонаблюдение? Попаднали сте на правилното място! При нас ще откриете висококачествени камери на ниски цени. Предлагаме аналогови HD или IP камери, DVR и NVR устройства,аксесоари за видеонаблюдение.
Stacks Image 16